duminică, 17 iunie 2012

Sunt prea slabă! Cum fac să mă îngraş?


Principală problemă a majorităţii femeilor o constituie încercarea de eliminare a kilogramelor. Curele de slăbire interminabile şi lupta cu celulita sunt fenomene frecvente în rândul reprezentantelor sexului frumos. Dar ce se întâmplă cu cele care îşi doresc contrariul, fiind prea slabe?
Despre persoanele foarte slabe se spune că au un metabolism precum „argintul viu”, reuşind să ardă într-un timp record caloriile consumate. Fie că dau vina pe moştenirea genetică, fie pe gogoşile şi de tip fast-food, consumate în cantităţi industriale, fără absolut nici un rezultat, aceste femei se dau de multe ori bătute sau apelează la suplimente alimentare miraculoase, în speranţa de a câştiga un kilogram-două în plus. Astfel de soluţii, pe lângă faptul că sunt drastice şi total ineficiente, de cele mai multe ori sunt şi periculoase pentru sănătate.

Ce trebuie să faci pentru a câştiga câteva kilograme în plus?

Dacă întradevăr îţi doreşti să câştigi câteva kilograme în plus, fără a pune vreo presiune asupra organismului, trebuie să porneşti în primul rând de la alimentaţie. Ai mare grijă să nu sari niciuna dintre cele cinci mese zilnice. În acelaşi timp, trebuie să acorzi o importanţă deosebită consumului de alimente bogate în proteine. Aportul de proteine este esenţial pentru a câştiga în greutate. Aportul de proteine presupune consumul de alimente precum ouăle, leguminoasele, carnea de pui şi de vită, peştele şi brânzeturile, sau consumul de suplimente proteice.
Alimentaţia nu este singurul element care îi va aduce corpului tău câteva kilograme în plus. Este mai mult decât indicat ca tu să fii activă şi să practici exerciţiile fizice potrivite pentru tine. Exerciţiile fizice au nenumărate efecte benefice asupra sănătăţii, tonifierii corpului şi stării mentale, contribuind la obţinerea greutăţii mult visate. Sportul joacă un rol esenţial în procesul de îngrăşare. Fără sport, grăsimea se va depune doar pe zonele nedorite. Există exerciţii fizice specifice, care se fac special pentru creşterea masei musculare, de preferat sub îndrumarea unui specialist.

Cum să-ţi menţii silueta obţinută după îngrăşare?

Dacă ai fost perseverentă şi ambiţioasă şi ai ajuns la greutatea dorită, provocarea cea mai mare este aceea de a te şi menţine în forma respectivă. Ai câştigat o bătălie, însă nu şi întregul războiul. Depinde numai de tine să adopţi un regim de viaţă suficient de disciplinat, astfel încât să îţi păstrezi silueta câştigată cu atâta efort şi trudă. Un astfel de regim va trebui să includă neapărat exerciţii fizice şi, bineînţeles, o alimentaţie echilibrată. Acestora li se adaugă multă voinţă şi o atitudine pozitivă care, cu siguranţă, te vor ajuta să nu dai greş niciodată!

Niciun comentariu: