marți, 9 octombrie 2007

Afla ce sa faci ca sa te ingrasi!

Persoanele slabe care pot manca orice fara sa se ingrase sunt privite cu invidie de cele care au probleme cu kilogramele in plus. Cine nu isi doreste sa manance orice si sa nu se ingrase? Sunt insa unele poersoane care sunt prea slabe si vor cu disperare sa mai puna cateva kilograme dar nu resusesc. O dieta de ingrasare poate fi la fel de stresanta si dificila precum una de slabit.
Nu te grabi!
A castiga in greutate si a mentine kilogramele acumulate poate fi la fel de dificil precum a slabi. In loc sa mananci mai des diverse gustari despre care esti sigura ca sunt “bombe” cu calorii, trebuie sa ai mese regulate si sa consumi mai multe calorii decat poate organismul tau sa arda. Combinand asta cu excercitii de tonifiere a musculaturii te poate ajuta sa arati asa cum iti doresti. Stabileste-ti scopuri realiste si gandeste-te ca nu te poti ingrasa decat treptat. Este cel mai sanatos si nu are influente negative asupra organismului tau. In cazul in care te ingrasi brusc, pot aparea complicatii precum vergeturile si celulita. Daca stabilesti sa te ingrasi cu aproximativ un kilogram pe luna, trebuie sa consumi in plus 300 pana la 350 de calorii pe zi. Este bine sa faci acest lucru cu ajutorul unei diete echilibrate decat sa mananci mai multa ciocolata sau alte alimente nesanatoase.

Top tips
- Tine un jurnal al dietei tale pentru cateva saptamani pentru a te obisnui cu schimbarile din regimul tau alimentar.

- In loc sa te fortezi sa mananci foarte mult la o masa mai bine planifica-ti trei mese pe zi si cate doua gustari intre aceste mese principale.

- Daca ai tendinta a manca neregulat, noteaza-ti in jurnal orele exacte cand ai de gand sa mananci. Fa-ti un plan pe care sa il respecti cu strictete.

- Cele trei mese trebuie sa fie bogate in calorii. Fii mai generoasa in ceea ce priveste grasimile nesaturate, sosurile pentru salate; iti poti bea cafeaua cu lapte integral si poti manca desert la fiecare masa.

- Pentru gustarile dintre mese cele mai bune optiuni sunt: nucile, alunele, iaurtul, cremele de iaurt, budincile, cerealele, branzeturile si fructele.
Exercitiile

- Desi exercitiile ajuta la arderea grasimilor, este important sa le incluzi in regimul tau pontru ca vor ajuta la mentinerea oaselor puternice si la tonifierea musculaturii.

- De cinci ori pe saptamana este recomandat sa faci miscare timp de 30 de minute. Mersul pe jos este ideal.

- Combina aceste plimbari zilnice cu cateva exercitii de rezistenta pe care sa le faci acasa sau la o sala de fitness.

- Ai grija sa nu fii prea activa. Lasa-ti mai mult timp pentru relaxare.

- Continua sa manaci mai mult pentru a-ti alimenta exercitiile si a castiga in greutate.


Daca ai atins greutatea pe care o doreai, pentru a o mentine trebuie sa pastrezi schimbarile pe care le-ai facut in stilul tau de viata.


www.csid.ro

5 comentarii:

Anonim spunea...

ceea ce I was privire pentru, multumesc

Anonim spunea...

nevoia de a verifica:)

Anonim spunea...

invatat o multime

Anonim spunea...

Instructiunile astea sunt valabile si pentru barbati?

Anonim spunea...

normal ca si pentru baieti