miercuri, 4 septembrie 2013

Regim rapid de ingrasare

Regimul de ingrasare rapid si sfaturi de ingrasare sunt solicitate in general de barbati si in special de tinerii adolescenti. Societatea zilelor noastre impune tiparul femeii slabe (oricat de slabe din pacate) si a barbatului cu muschi, cu tonus, chiar implinit dar nu slabanog. Foarte multi dintre cititorii nostri ne-au solicitat asadar un articol despre un regim de ingrasare rapid si sa enumeram alimentele care ingrasa. Pe cat de greu le este unora sa slabeasca pe atat de dificil este pentru altii sa se ingrase. Un metabolism foarte eficient si tendinta de a se satura cu portii mici ii impiedica pe multi sa se ingrase.
Alimente care ingrasaPentru a va ingrasa rapid trebuie sa consumati mai multe calorii in fiecare zi decat ardeti. Puteţi obţine, de asemenea, o crestere în greutate prin creşterea dimensiunii muschilor. Cel mai probabil trebuie sa cresteti aportul de calorii, iar acest lucru poate fi obtinut prin consumul unui volum mai mare de alimente sau prin alegerea alimentelor care au o densitate energetică ridicată (bogate in calorii). Recomandarea noastra este sa alegeti alimente foarte bogate caloric si cu o densitate a nutrientilor foarte mare in locul asa numitelor junk foods sau fast foods.

Iata cateva recomandari pentru cei ce cauta sfaturi de ingrasare si un regim de ingrasare rapid bazat pe alimente care ingrasa in mod sanatos:

  • Manancati mai des. Daca sunteti subponderali cel mai probabil va saturati foarte repede. Nu acumulati asadar multe calorii la nici una dintre mesele principale si de aceea este recomandat sa mancati mai mult de 3 mese pe zi. Manancati cinci sau şase mese mai mici pe parcursul zilei, mai degrabă decât două sau trei mese mari.
  • Lactate integraleAlegeti alimente bogate in nutrienti dar care ingrasa in mod sanatos. Alimente care ingrasa in mod sanatos sunt nucile, semintele, maslinele, uleiul de masline, avocado, lactatele nedegresate, carnea de pasare cu piele, carnea de porc in cantitati mici. Nu exagerati insa cu carnea si produsele lactate caci si persoanele slabe pot avea probleme cu colesterolul si trigliceridele. Este de preferat sa mancati mai multe mese pe zi si sa alegeti snacksuri sanatoase de cat mai multe ori.
  • Încercaţi piureuri şi shake-uri. Piureul de cartofi cu lapte, unt si smantana este foarte bogat caloric. Beti shake-uri sanatoase realizate cu lapte integral si suc de fructe proaspat sau congelat in care presarati seminte de in macinate. Shake-ul de lapte cu banane este delicios si va poate ajuta in regimul de ingrasare in mod sanatos. Nu beti fluide cu 30 de minute înainte sau după masă pentru a evita senzatia de satietate. A nu se intelege ca nu va recomandam sa beti apa in general… Sucurile de fructe 100% naturale mixte (mar+portocala+piersica) ingrasa spre deosebire de fructul intreg care are mai multe fibre. Beti multe sucuri de fructe naturale.
  • Mancati dulciuri sanatoase. Produsele de cofetarie-patiserie ingrasa intr-adevar dar nu intr-un mod sanatos. Va recomandam briosele cu fulgi de ovaz facute in casa, iaurtul cu fructe, lapte cu miere si cacao, ciocolata neagra, placintele cu fructe proaspete, prajiturile de casa cu multa nuca sau dulceturile si conservele de fructe fara zahar adaugat. Macati orez cu lapte si miere sau mei fiert in lapte.
  • Mancati o gustare hranitoare inainte de culcare.
  • Faceti sport. Mergeti la sala de sport si cereti ajutorul unui antrenor pentru body building. In caest articol nu vom intra in detalii privind suplimentele alimentare care "construiesc muschi" si aportul suplimentar de proteine dar va recomandam sa cereti sfatul medicului inainte de a lua decizii importante care privesc corpul si sanatatea dvs.

Ce sa mancam ca sa ne ingrasam repede si sanatos? Meniu cu alimente care ingrasa.

In regimul de slabire nu recomandam asocierea la a aceeasi masa a carnii cu cartofi sau orez. Mancarea romaneasca se bazeaza insa de obieci pe aceasta asociere care ingrasa iar pe dvs nu poate decat sa va avantajeze! Mancati asadar tochitura cu mamaliguta, sarmalute, pui cu ciuperci si smantana sau pilaf cu pulpe de pui (fara a exagera insa cu cantitatile si cu continutul de grasime). In cadrul unui meniu bazat pe alimente care ingrasa mancati migdale, alune, nuci, floricele pentru ca au un indice glicemic mare (care ingrasa) dar sunt si surse sanatoase de fibre. Cascavalul si untul ingrasa destul de mult si reprezinta o sursa santoasa de calciu. AvocadoLe puteti adauga la mancaruri gen omlete, cartofi la cuptor sau paste gratinate. Gatiti cu ulei de masline caci este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Mancati mult peste gras daca doriti sa urmati un regim de ingrasare rapid dar si sa traiti in mod sanatos: somon, macrou, pastrav, hering, sardine si ton. Atat pestele cat si uleiurile vegetale contin acizi grasi Omega 3. La restaurant alegeti supa crema in locul ciorbelor clare caci veti consuma mai multe calorii. Adaugati avocado in salate si felii de branza moale. Puneti lapte la cafea si beti bere. Berea ingrasa pentru ca are un indice glicemic urias dar per ansamblu, consumata cu moderatie, este sanatoasa.


Sursa : www.prodieta.ro

Niciun comentariu: