sâmbătă, 11 august 2012

Afla si tu cum poti sa te ingrasi!


Ceea ce este ironic pe de-o parte este faptul ca, in timp ce unele persoane incearca sa dea jos din kilogramele in plus, exista o alta categorie a acelora care nu pot sub niciun chip sa se ingrase. Si ceea ce este intr-adevar trist, este ca pe piata se gasesc mai degraba carti de diete despre cum poti slabi, decat de cum ai putea sa-ti imbunatesti aspectul fizic prin castigarea unor kilograme in plus.



Intrebarea care sta pe buzele multora dintre persoane, este cum e posibil ca unii oameni sa fie slabi. De vina este alimentatia necorespunzatoare si practicile nesanatoase care ii fac pe oameni sa piarda in greutate. Riscurile asociate cu statutul de a fi prea slab include multe complicatii, revenirea organismului dupa operatie sau boala. Cu toate acestea, organismul isi poate reveni daca se adopta dieta potrivita. Energia densitatii din mancaruri este un factor important in procesul de luare in greutate. Energia densitatii se refera la cantitatea de energie sau a caloriilor comparata cu greutatea mancarurilor.

Totusi, chiar daca unele persoane sunt slabe, nu inseamna in mod cert ca au anumite afectiuni. Asa cum a fi gras, nu inseamna a fi sanatos. Unele persoane sunt slabe dintotdeauna, adica e o problema genetica, iar ingrasatul chiar se dovedeste a fi o lupta dificila. Indiferent de cat ar consuma, tot nu ar reusi sa puna cateva kilograme.

 Daca si tu ai aceasta problema, esti prea slab si ai vrea sa te mai ingrasi cateva kilograme, insa niciuna din metodele pe care le-ai incercat nu au dat roade, iti prezentam o lista a alternativelor.
 Astfel, ca sa iei in greutate trebuie sa incluzi in meniu acele mancaruri bogate in calorii. De ce? Simplu! Caloriile sunt transformate in sange in grasimi, din care organismul isi ia energia.
 Incearca sa cresti numarul de porti, dar fara sa abuzezi de zahar sau de grasimi. Invata sa nu sari peste mesele zilei, cea mai importanta masa este micul dejun.
 De asemenea, important este sa inveti sa servesti mesele la un anumit program. Sa ai un orar al meselor, iar portiile sa fie normale. Bucurandu-te de mesele copioase si relaxandu-te, vei ajuta sistemul digestiv sa functioneze la parametrii normali. Servind masa la anumite ore si negustand nimic intre mese va creste apetitul.
 Mananca mai mult!


Chiar daca pare greu de realizat, deocamdata acesta este cea mai buna alternativa. Trebuie sa mananci cat mai multe mese pe zi, cinci sau mai mult de-atat. Bea multe lichide care sunt bogate in calorii (suc, lapte, milkshake). Mananca legume, orez, paste fainoase, cartofi, morcovi si dovleac. La care adauga iaurt, sosuri, smantana. Mananca paine cu seminte. Un plus de 1000Kj in meniul zilnic, inseamna aproximativ un kilogram pe saptamana.

Proteinele

Acestea sunt esentiale pentru organism, pentru recuperarea in urma bolilor si pentru a intari imunitatea. Daca incerci sa-ti revii dupa o afectiune, este foarte important sa incluzi in dieta ta proteinele adecvate. O sursa buna pentru proteine o reprezinta: cerealele, nucile, semintele, produse pe baza de soia (lapte de soia, tofu). Laptele, iaurtul, branza si ouale sunt o surse excelenta de proteine pentru o dieta non-vegetariana.



Trebuie sa te asiguri ca incluzi la fiecare meniu cate o sursa de proteine. Incearca sa alegi dintre energia densitatii surselor de proteine, care sunt relativ dulci si care nu contin prea multe fibre. De exemplu, soia sau produse lactate. Mananca fructe uscate zilnic. Nucile, migdalele sau strugurii ofera energie organismului.

Ce trebuie sa consumi ca te te ingrasi

Iata o lista a grupelor de alimente, pe care e musai sa le consumi, ca sa poti castiga  kilograme:


1. grupa produselor lactate: lapte, branza, iaurt, inghetata
2. grupa produselor pe baza de carne: carne, peste, oua, mazare, nuci, carne de pasare.
3. grupa legumelor: proaspete, inghetate, conservate sau sub forma de sucuri.
4. grupa fructelor: prospate, inghetate, conservate, sucuri.
5. grupa cerealelor: cereale, variante de paine, paste fainoase, brioase, clatite, orez.

Alcoolul poate fi servit in cantitati mici, indicat inainte de mese, se stie ca mareste apetitul. Insa, alcoolul trebuie consumat numai daca medicul ti-a dat voie. Daca iti plac mancarurile unsuroase, adauga in meniu legume bogate in uleiuri sau margarina vegetala pe care o poti adauga la salate si cartofi.

 Evita cafeina si nicotina!

Cofeina si nicotina sunt buni stimulenti si ajuta metabolismul. Evitand excesul acestor stimulenti iti ajuti organismul sa retina valoarea maxima nutritiva a ceea ce s-a consumat.

 Mananca tarziu!

Servind gustari inainte de culcare, ar putea sa te ajute sa castigi cateva kilograme in plus. Si ca sa te asiguri ca te vei ingrasa, trebuie sa te odihnesti dupa ce ai servit gustarea.

 Exercitii

Sportul te-ar putea ajuta sa capeti masa musculara, ceea ce este esential.

4 comentarii:

exercitii pentru celulita spunea...

Felicitari pentru subiectul blogului!

Anonim spunea...

Felicitari pentru site,si eu sunt una dintre acele persoane slabe si nu am gasit pe nici un site informatii mai bune ca aici totul este scris ca la carte.Ma bucur sa vad ca cineva sa gandit si la cei slabi :) Foarte motivanta pagina.Felicitari inca o data si ai un Big Like de la mine :D

Anonim spunea...

Multumesc frumos pentru informati..sper ca imi vor fi de folos:)

Anonim spunea...

Va rog recomandați mi dvs un meniu zilnic cu tot ce trebuie ...eu doar sal urmez k vreau sa ma îngrașă încă vreo 10 kg. Va mulțumesc