sâmbătă, 28 aprilie 2012

Reteta pentru ingrasare

reteta pentru ingrasare Reteta pentru ingrasare
Reteta pentru ingrasare este simpla: mananca mai multe calorii decat arzi prin activitatile fizice in fiecare zi. Un mod mai specific de a mari depozitele de grasime corporala este consumarea din abundenta a carbohidratilor si a grasimilor, in special carbohidrati simpli si grasimi saturate. Mesele cu multa grasime si multi carbohidrati explica de ce mai mult de un sfert din americani sunt grasi si devin si mai grasi.

Reteta pentru ingrasare – riscuri la care esti expus

Poti sa mananci o gramada de grasime si de carbohidrati si totusi sa nu te ingrasi prea mult daca totalul caloriilor din mancare nu e mai mare decat consumul prin exercitii fizice. Dar combinatia carbohidrati grasimi este o cale sigura catre obezitate pentru cei mai multi dintre noi. Corpul poate obtine mai rapid energie din carbohidrati si, cand mananci grasime in exces, depozitele de grasime corporala au tendinta sa creasca.
Conceptul de baza al dietelor cu cantitati reduse de carbohidrati este acela ca, in mod particular, carbohidratii simpli, cu index glicemic mare, sunt absorbiti atat de rapid incat stimuleaza eliberarea mare de insulina. Insulina este un hormon care promoveaza depozitarea carbohidratilor sub forma de glicogen in muschi si ficat si sub forma de grasime in celulele de grasime. O dieta bogata in proteine si saraca in carbohidrati, minimizeaza eliberarea de insulina si favorizeaza folosirea propriilor depozite de grasime de corp.
Grasimea saturata si-a castigat reputatia negativa dupa ce studiile au aratat ca pare sa promoveze sinteza de colesterol in ficat. Mai tarziu, studiile au demonstrat ca, de fapt, o mare vina in bolile cardio-vasculare o are un nivel inalt al lipoproteinelor de joasa densitate (LDL). LDL cara colesterolul produs de ficat la toate tesuturile din organism, unde este folosit cu diferite scopuri, precum sinteza membranelor celulare si producerea hormonilor steroizi.
In concluzie, reducem carbohidratii, reducem grasimile (dar nu prea mult), daca vrem sa fim slabi, si crestem proteinele.


Niciun comentariu: