joi, 7 mai 2009

Diana Oprea, specialist 121

Probabil ca cele mai invidiate femei sunt acelea care pot manca orice si tot raman... slabanoage. Totusi, trebuie sa stiti ca si cura de ingrasare poate fi la fel de anevoioasa si de stresanta ca si cea de slabire. Diana Oprea, specialist 121 in fitness, a raspuns la cele mai frecvente intrebari legate de modalitatile de luare in greutate prin intermediul sportului
de Diana Oprea, specialist 121

Daca sunt slaba, pot face fitness pentru a-mi tonifica musculatura?
Fitness-ul este un sport de masa pe care oricine il poate practica. Sunt persoane care, practicand fitness, vor sa slabeasca, altele sa isi tonifice musculatura, altele sa isi mentina forma fizica, etc. Iti recomand sa incepi sala, insa doar sub supravegherea unui antrenor. Pentru inceput, iti recomand sa cresti putin in greutate, dar asta nu inseamna sa mananci orice si oricand. Un antrenament de crestere in masa, cateva suplimente proteice si o alimentatie sanatoasa te vor ajuta sa cresti uniform in greutate.

Cum pot lua in greutate facand fitness?
Ai nevoie de o alimentatie buna (cel mai indicat ar fi sa vizitezi un nutritionist care sa iti faca un program de 5-6 mese pe zi in functie de organismul si stilul tau de viata) si de un program de antrenament planificat pentru o perioada mai lunga de timp. Poti incepe prin a lucra timp de o luna grupele musculare mari (picioare, spate, pectorali), iar apoi poti incepe antrenamentele pentru trenul inferior (coapse, biceps femoral, gambe, aductori, abductori, la care adaugi si abdomen) si trenul superior (piept, spate, umeri, biceps si triceps).

In prima luna poti face 3 antrenamente pe saptamana.

In a doua luna poti sa cresti numarul antrenamentelor la 4 pe saptamana, astfel:
Luni - trenul inferior;
Marti - trenul superior;
Miercuri - pauza;
Joi - trenul inferior;
Vineri - trenul superior;
Sambata - pauza;
Duminica - pauza.

Niciun comentariu: