sâmbătă, 23 februarie 2008

O noua solutie

Daca scaderea ponderala este mai usoara si se obtine mai usor atunci cand bolnavul respecta cu severitate prescriptiile medicale, ingrasarea celor foarte slabi este mult mai complicata. Starea ponderala deficitara (om slab sau chiar casectic) poate fi determinata de afectiuni cronice digestive (sindroame de malabsorbtie intestinala, anaciditate, ulcer), de existenta unor focare infectioase cronice, de tuberculoza, de hipertiroidie, de anemie pernicioasa, de cancer si de inca multe alte cauze. Alaturi de aceste cauze patologice, care sunt independente de vointa omului, exista altele care depind numai si numai de el. in aceasta din urma categorie intra alcoolismul, tabagismul, drogurile ? in special opiaceele, halucinogenele ? dar si unele medicamente psihotrope luate in cantitati excesive si care pot duce in scurt timp la scaderea ponderala, a capacitati fizice si psihice si cu deosebire intelectuale a celor in cauza.
Tot aici intra si copiii cu hipotrofie ponderala foarte accentuata (acei adolescenti inalti si foarte slabi sau scunzi si slabi); la originea acestei suferinte pot sta unele tulburari cronice de digestie sau unele tulburari hormonale. In aceste din urma cazuri, un tratament hormonal, recomandat de specialistul endocrinolog, poate da bune rezultate si duce la o dezvoltare ponderala (dar si staturala) corespunzatoare varstei.
Cu exceptia cazurilor de mai sus, in celelalte forme de deficit ponderal, la indivizi fie slabi, fie chiar casectici (in cel mai accentuat grad de deficit ponderal, datorat subalimentatiei cronice), mijloacele fitoterapeutice, precum si alimentatia naturala pot interveni eficient in restabilirea normala a greutatii corporale si a dezvoltarii staturale.
Dar si prin inot, prin mersul pe jos sau cu bicicleta, prin gimnastica zilnica, prin masaje generale (cu un prosop aspru), printr-un regim alimentar bazat in special pe fructe si legume (mere dulci, coacaze, caise, pere, pepene galben, smochine, stafide, nuci si alune turcesti), dar si pe paste fainoase, paine integrala (cca 500 g pe zi), branzeturi grase si miere de albine, insusi bolnavul poate contribui la dezvoltarea sa ponderala normala.
Ca tonice generale, cu proprietati stimulative ale poftei de mancare si ale unei bune digestii, fitoterapia recomanda urmatoarele specii medicinale: frunzele de Nuc (Folium Juglandis), Troscotul (Herba Polygoni), rizomii de Pir (Rhizoma graminis), Cimbrul (Herba Thymi), Tintaura (Herba Centauri) si fructele de Maces (Fructus Cynosbati). Prin continutul lor bogat in substante active energizante, vitamine, saruri minerale si oligoelemente, sunt recomandate in stadiul de convalescenta dupa bolile infectioase sau dupa alte boli consumptive (care slabesc bolnavul), atat la persoanele in varsta, cat si la copii. Toate infuziile sau decocturile din plantele mentionate trebuie indulcite cu miere de albine, si pentru corectarea gustului lor si pentru aportul energetic furnizat de glucidele continute.

Produse recomandate in aceasta afectiune:
Polenta 1
Recomandari:
Sirop natural de polen. Contribuie la suplimentarea necesarului de vitamine minerale, aminoacizi
Pret: 9.90 lei

Revitalizant
Recomandari:
Anemie, hepatita cronica, stari depresive, stress, surmenaj, impotenta, prostata, oboseala.
Pret: 12.90 lei

Sursa :www.naturaplant.ro

Niciun comentariu: