miercuri, 25 august 2010

Ai nevoie de cateva kilograme in plus?

Ti se pare ca esti prea slaba si vrei sa te ingrasi? Sau te intereseaza doar sa iti intaresti muschii si sa-ti imbunatatesti aspectul fizic? Atunci ai dat click unde trebuie. Citeste sfaturile noastre de mai jos despre cum poti adauga cateva kilograme de calitate greutatii tale.

Mananca mai mult
Poate parea destul de evident, dar multe persoane care doresc sa ia in greutate pur si simplu nu mananca suficient. Nutritionistii recomanda sa adaugi aproximativ 50 de calorii la fiecare kilogram din greutatea ta corporala actuala.

De exemplu, daca ai o greutate de 50 de kilograme, inseamna ca ar trebuie sa consumi in jur de 2800 de calorii pe zi. La inceput poate parea mult, drept pentru care ai putea incerca sa consumi cate 6-8 mese pe zi.

Cand ai ajuns la greutatea ideala, aminteste-ti sa-ti ajustezi din nou numarul caloriilor consumate, astfel incat de acum incolo sa reusesti doar sa te mentii. Consulta calculatorul caloric pentru a stabili meniul ideal!

Bea mai multe lichide
Pe langa apa pe care o bei de-a lungul zilei pentru a te hidrata, adauga un plus de calorii dietei tale consumand sucuri. Spre exemplu, 200 ml de suc de mere contine aproximativ 140 de calorii.

Mananca dupa-antrenament
Daca vrei sa-ti dezvolti muschii, ai nevoie sa consumi o masa buna dupa antrenamente. Cercetarile au demonstrat ca masa ideala de dupa programul de fitness contine 2 grame de proteine si 5 grame de carbohidrati pentru fiecare kilogram din greutatea ta corporala.

Daca ai o greutate de 50 de kilograme, inseamna ca ar trebui sa consumi aproximativ 22 grame de proteine si 58 grame de carbohidrati. Un sandvis cu carne de curcan pe paine integrala din grau, un pahar cu lapte si un iaurt ar trebui sa acopere nevoia de proteine si carbohidrati.

Consuma bauturi sportive
Bauturile sportive nu numai ca iti ofera o portie si mai mare de calorii (in jur de 120 de calorii la o sticla de 500 de ml), dar sunt si o modalitate buna de a te mentine hidratata si energizata in timpul antrenamentelor. Greutatile mai mari cu fiecare zi, impreuna cu o nutritie buna, constituie cheia pentru castigarea unei mese musculare solide.

Ia in considerare si suplimentele
Pudrele din proteine si alte produse special concepute te pot ajuta sa iei in greutate, dar e doar alegerea ta. Tine cont ca majoritatea dintre ele nu au un gust prea placut si pot fi destul de costisitoare.

Daca esti o persoana ocupata si ai probleme cu mesele pe parcursul zilei, shake-urile din proteine sau alte inlocuitoare ale meselor te pot ajuta sa compensezi aceste neajunsuri. Incearca totusi sa iei o gustare din seminte, alune, iaurt, fructe.

Cheia este rabdarea
In nici un caz nu te napusti asupra mancarii nesanatoase sperand ca vei lua mai repede kilogramele in plus. Doar stomacul tau va fi plin si greu. Si poate chiar bolnav.

Mananca multe proteine si carbohidrati, antreneaza-te din greu si vei fi pe calea cea buna pentru a castiga kilogramele de calitate pe care ti le doresti.

3 comentarii:

hermosa spunea...

eu am un coleg de servici care e k o scobitoare... a incercat diverse regimuri de ingrasare dar degeaba... oare ce e descris aici va da rezultate??

ammy spunea...

buna.am 17 ani jum si am 52 de kg si cred ca am 1m 65-1m70.nu am pofta de mankre mananc de 2 ori pe zi si foarte putin,si nu pot bea alte sucuri in afara de colla,fumez de la varsta d 13 ani si nu stiu cum sa fac sa mai pun ceva pe mine,de fumat am incercat sa ma las si cu plasturi si cu pastile dar nu am buna vointa sa ma las...datzi'mi un sfat va rogggg!!:*

Ursitoare spunea...

interesant articol, va voi mai urmari pe viitor, succes!