luni, 9 ianuarie 2012

Prea multe antibiotice ingrasa

Antibioticele, in exces, contribuie la cresterea ratei obezitatii la nivel mondial, spun oamenii de stiinta americani, care au descoperit ca acestea actioneaza asupra bacteriilor din stomac, ducand, in final, la luarea in greutate. 
Prea multe antibiotice strica permanent echilibrul fragil de bacterii din stomac, declara cercetatrii de la Universitatea New York, conform Daily Mail. Si echilibrul hormonal se strica, iar semnalele ajung denaturate la creier. In loc sa inteleaga ca foamea a trecut, creierul "intelege" ca aceasta persista, ceea ce ne determina sa mancam mai mult. 

Experimentul care a condus la aceste concluzii a fost realizat pe soareci, unora administrandu-li-se antibiotice. S-a observat ca cei care primisera pastile s-au ingrasat cu mult mai mult decat ceilalti. 

Desi descoperirea antibioticelor a reprezentat un pas urias pentru medicina, nu inseamna ca acestea pot fi prescrise fara a lua in considerare si efectele lor pe termen lung. In viitor comunitatea stiintifica va trebui sa se concentreze pe gasirea unor antibiotice care sa tinteasca organisme specifice si nu toate bacteriile. 

Niciun comentariu: