joi, 1 mai 2008

“In orice slab se afla un viitor gras”

Pentru cei care vor sa se ingrase, mesajul meu este o veche zicala: “In orice slab se afla un viitor gras”.
Iti recomand sa apelezi la un medic endocrinolog pentru a depista care este cauza deficitului de greutate. Este posibil sa ai probleme cu tiroida (hipertiroidie).
Indiferent care este cauza, eu cred ca nu ai prea multe motive de ingrijorare.
Iti ofer citeva sfaturi pentru ingrasare:

* Este necesar sa maninci trei mese pe zi bogate in proteine, consistente si nutritive: lactate proaspete, carne de pui, peste, vita, ficat, galbenus de ou crud, legume crude si inabusite, paste, cartofi, fructe, sucuri naturale.

* Este bine sa maninci gustari intre mese: sucuri naturale, fructe cu pulpa (piersici, caise, pere, banane), ciocolata, prajituri, frisca, miere, musli.

* Dupa fiecare masa iti recomand un desert pe baza de sucuri naturale cu pulpa in care vei adauga: cereale, miere, stafide, nuci, frisca, inghetata.

* Este neaparat necesar un aport suplimentar de proteine, vitamine si minerale. Acum in Romania se gasesc produse naturiste pentru ingrasare si dezvoltarea masei musculare. Produsele pe baza de plante se asimileaza in organism mult mai bine decit vitaminele de sinteza.

* Pentru dezvoltarea masei musculare te sfatuiesc sa faci exercitii de fitness. Dupa sport este foarte eficient sa consumi un supliment pe baza de proteine care va contribui la constructia de masa musculara.

* Este necesar sa dormi minim 8 ore.

* Nu uita ca fumatul influenteaza intr-o mare masura deficitul de greutate.

Adriana Beldie, Consultant 121, pentru probleme de nutritie.

Niciun comentariu: