joi, 28 februarie 2008

Indulcitorii artificiali pot duce la cresterea in greutate

Cercetarile efectuate pe animale au descoperit o legatura intre consumul indulcitorilor artificiali si luarea in greutate.
Conform studiului efectuat la Universitatea Purdue din West Lafayette, Indiana, zaharina a afectat abilitatea soarecilor de a-si controla apetitul.

"Am descoperit ca soarecii care au fost hraniti cu iaurt indulcit cu zaharina au luat mai mult in greutate si au consumat mai multa mancare, fata de cei care au mancat iaurt indulcit cu zahar. Este posibil ca acesti indulcitori artificiali sa afecteze unul dintre procesele care ajuta la controlarea greutatii," declara Susan Swithers, unul dintre cercetatori.

Una dintre explicatii ar fi ca gustul dulce pregateste organismul pentru o cantitate mare de calorii. Pentru ca acest numar mare de calorii nu apare, organismul devine confuz si cere mai multa hrana sau consuma mai multa energie. Rezultatul este cresterea in greutate.

Studiul a fost atacat insa de reprezentantii industriei alimentare. Lyn Nabors, presedintele Calorie Control Council declara ca acest studiu nu demonstreaza ca indulcitorii artificiali, care contin putine calorii, au acelasi efect si asupra oamenilor si ca sunt necesare mai multe cercetari.

"Indulcitorii artificiali pot ajuta persoanele care isi doresc sa slabeasca. Numarul de calorii pe care il consumam face diferenta. Pentru a slabi este recomandat reducerea numarului de calorii si marirea timpului alocat activitatilor fizice," spune Nabors.
de TopSanatate

Niciun comentariu: