marți, 11 decembrie 2007

Programele pentru ingrasare

Te gandesti ca daca mananci mai mult si mai des, vei ajunge la greutatea optima si vei experimenta din nou sentimentul multumirii de sine. Sunt si multi prieteni care afirma acest lucru...Inainte de a incepe efectiv sa te “indopi”, trebuie sa stii ca odata cu modificarea unor functii ale metabolismului mai exista o serie de riscuri, cum ar fi cresterea sanselor pentru infarct si angina pectorala.

Inainte de a incepe efectiv sa te “indopi”, trebuie sa stii ca odata cu modificarea unor functii ale metabolismului mai exista o serie de riscuri, cum ar fi cresterea sanselor pentru infarct si angina pectorala. Evita asadar ingrasarea brusca si incepi prin a manca mai multe mese pe zi, fara prajeli, produse foarte grase si alte alimente care ar duce la cresterea colesterolului si depunerea acestuia pe vasele de sange.

In fapt, tu nu cauti ca prin procesul ingrasarii sa acumulezi grasime propriu-zis, pentru ca apoi sa apara riscul obezitatii, ci sa iti definesti mai degraba masa musculara.

Indiferent ca este vorba de slabire, ingrasare sau mentinerea greutatii, numitorul comun este echilibrul alimentar. O alimentatie necontrolata, al carei obiectiv “disperat” este de a mai castiga putin in greutate, e un risc evident de esec.

Dieta pentru ingrasare trebuie inceputa prin evaluarea exacta a cantitatii de calorii si proteine necesare corpului tau. Mai degraba decat sa iti propunem retete concrete, care ar putea sa nu ti se adapteze, iti prezentam lista unor alimente insotite de numarul de calorii si proteine pe care le contin si cateva produse pe care ar trebui sa le consumi pentru a castiga kilograme in mod natural.

Carne de curca – calorii: 179 – proteine: 24.5
Carne de miel – calorii: 260 – proteine: 18
Carne de porc grasa - calorii: 340 – proteine: 15
Carne de porc slaba – calorii: 142 – proteine: 20.4
Carne de pui – calorii: 142 – proteine: 21
Carne de vaca grasa – calorii: 277 – proteine: 12
Carne de vaca slaba – calorii: 104 – proteine: 20.4
Crap – calorii: 104 – proteine: 18.9
Ficat de porc – calorii: 146.2 – proteine: 19
Heringi in sos tomat – calorii: 170 – proteine: 16.2
Heringi – calorii: 167 – proteine: 18
Heringi in ulei – calorii: 325 – proteine: 13.7
Icre crap – calorii: 192 – proteine: 19.5
Macrou in sos tomat – calorii: 164 – proteine: 14.5
Macrou in ulei – calorii: 259 – proteine: 16.2
Parizer – calorii: 290 – din care proteine: 10.2
Pate de ficat – calorii: 261 – proteine: 19.6
Salam de vara – calorii: 519 – proteine: 20
Stavrid – calorii: 114 – proteine: 21
Stavrid in sos tomat – calorii: 125 – proteine: 15.5
Carne de oaie – calorii: 181 – proteine: 17

In principiu, se recomanda trei mese pe zi, insa poti manca mai putin si de 5-6 ori. Este bine sa eviti gustarile dintre mese, consumand in schimb, intre orele 10.00-11.00 si 16.00-17.00, fructe uscate, produse lactate, cereale sau batoane proteice.

Alimentele indicate sunt bananele, nucile cu sare, painea integrala, laptele (cat mai putin degresat), untul, branza, ouale fierte, carnea de vita fiarta, fainoasele, carnea de peste, supele cu fidea, cartofii fierti si compotul din orice fructe. Bea multe lichide cu valoare proteica ridicata, consuma alimente bogate in amidon si sosuri din diverse combinatii sau pe baza de smantana.

Trebuie sa tii seama atat de produsele in sine, cat si de amestecul lor: iaurt cu fulgi de grau; paine integrala + 1,2 oua fierte + un pahar cu lapte; paine integrala + supa; carne de vita + piure de cartofi sau paste fainoase; miez de nuca + unt (+ banana); peste + cartofi fierti + unt.

Nu uita ca trebuie sa faci totul cu moderatie, pentru a-ti pastra sanatatea. Unele persoane raman slabe indiferent de cantitatea alimentelor pe care le consuma, prin natura metabolismului, spre deosebire de altele care par sa castige in greutate si in urma unei inghitituri de apa. Inainte de a urma un program de dieta, cunoaste-ti organismul, urmareste-i reactiile si... ai grija de tine!


Un articol de Alina Boicu
Sursa: kudika.ro

Un comentariu:

gabitudor spunea...

me too :http://www.tudorgabi.com/search/label/de%20prin%20bloguri