marți, 9 octombrie 2007

Ingrasa-te in mod sanatos!

Adauga la orice masa calorii si savoare in plus!

Pentru a avea sorti de izbanda procesul de ingrasare trebuie sa aiba la baza aproximativ aceleasi principii ca si cel de slabire: o alimentatie echilibrata si un program de miscare constant.
Vestea buna este ca exista o strategie bazata pe cateva reguli, strategie ce poate fi folosita cu succes de cei ce doresc sa castige cateva kilograme, intr-un mod sanatos!!!
Planifica-ti cateva mese sau gustari in plus!
Cheia succesului este sa iti alimentezi organismul cu mai multe calorii decat numarul caloriilor arse. Pentru a lua in greutate vei avea nevoie de mai multa mancare, decat de obicei.
Alaturi de cele trei mese (traditionale) adauga inca doua gustari substantiale. Impartind astfel mesele zilnice te vei simti mult mai bine fara a experimenta senzatia de stomac suprasolicitat.
Caloriile – cheia succesului!
Alege pentru “dieta” ta alimente ceva mai dense in calorii decat alimentele pe care obisnuiai sa le mananci.
Cum primele lucruri care iti vin acum in minte sunt: prajelile si desertul, trebuie sa iti recomand alimente ce contin: proteine, vitamine, minerale.
Pe locuri fi gata… Start!
Alege alimentele cele mai bogate in calorii pentru fiecare grupa din piramida alimentelor.
Alege numai alimentele cu un continut de calorii mare, cum ar fi: paine, biscuiti, cereale, siropuri, compoturi si sucuri de fructe, fructe uscate, avocado, masline, cartofi, mazare, porumb, dovlecei, peste, oua, nuci, carne de orice tip, (fara a exagera) lapte, iaurt, branza, inghetata.
Profita de orice masa!
Adauga la orice masa calori si savoare in plus! Astfel, mancatul va deveni un proces creativ si interesant in care savoarea, aspectul si aromele se vor completa pentru tine si sanatatea ta. Incearca deci cateva trucuri pentru a face mancarea mai gustoasa si mai consistenta: foloseste lapte in locul apei atunci cand pregatesti: cereale, supe si sosuri. Adauga in mancare lapte pentru calorii, proteine si calciu in plus.
Adauga avocado, branza si sosuri la sandwich-uri. Chiar si branza si sosurile degresate aduc un aport excelent de calorii fara sa aiba grasimi. Mixeaza: carne, fasole, paste, nuci, branzeturi. (creeaza toate combinatiile pe care le doresti).

Serveste cu incredere o gustare!
Gustarile inteligente joaca un rol important in cresterea in greutate. Alege gustari ce adauga calorii, vitamine si minerale alimentatiei tale cum ar fi: iaurturi si shake-uri de fructe.
Sosurile din branza, (bogate in calorii) smantana si maionezele vor deveni aliatele tale in lupta de castigare a catorva kilograme.

Sursa : www.idieta.ro

Niciun comentariu: