marți, 11 septembrie 2007

Regim de ingrasare - recomandare medic nutritionist

Cura de ingrasare

Alimentele preferate si somnul linistit aduc kilograme in plus
Dulciuri, minerale, vitamine, bere, vin, siropuri si pastile pentru stimularea poftei de mancare. Acestea sunt principalele ingrediente ale unui regim de ingrasare, recomandat persoanelor sanatoase, dar slabe din nastere. „Cei care se decid sa tina o dieta de acest tip trebuie sa adauge treptat in regimul lor alimentar un surplus de calorii”, explica dr. Dan Cheta, nutritionist la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Nicolae Paulescu” din Bucuresti.
Aceste calorii, spune medicul, trebuie luate in mod echilibrat, respectiv din toate grupele de alimente, deoarece schimbarile bruste pot provoca dezechilibre metabolice. „Este important sa existe o diversitate a meniurilor care sa asigure si lipide, si glucide, si proteine”, spune dr. Cheta.

Liber la paine si somn, dar fumatul e contraindicat

Nutritionistii spun ca unul dintre trucurile regimurilor de ingrasare este optarea pentru mesele dese si placute. „Intr-un astfel de regim, e important ca oamenii sa nu manance mult dintr-o data sau la o singura masa pe zi”, spune dr. Cheta.
Sportul poate fi de folos, deoarece dezvolta musculatura si, din cauza consumului suplimentar de energie, creste pofta de mancare, iar kilogramele se pot depune uniform pe corp.
La fiecare masa pot fi servite cateva felii de paine, carne, branzeturi si alte alimente interzise de obicei in regimurile de slabire. In cazul in care nu este consumat in exces, alcoolul nu face rau, ba, mai mult, poate aduce kilograme in plus. „O sticla de bere pe zi sau un pahar de vin la fiecare masa nu fac rau organismului. Important este ca persoana care vrea sa se ingrase sa nu aiba probleme majore de sanatate”, adauga dr. Cheta.
Esentiale in cadrul unui regim de ingrasare sunt somnul si abtinerea de la fumat. Pentru cei care nu pot renunta definitiv la acest viciu se recomanda macar reducerea la jumatate a numa rului de tigari consumate.

Mic dejun: 50 de grame miez de nuca cu sare, patru felii de paine, o banana, 20 de grame unt si doua oua fierte
Gustare: doua banane
Pranz: 200 de grame carne de vita fiarta, cu patru cartofi fierti, 20 de grame de unt, supa de legume, patru felii de paine integrala, 200 de grame compot de fructe
Gustare: un pahar cu lapte si o felie de paine
Cina: supa de pui cu fidea multa, trei felii de paine, 150 de grame de peste uscat, un pahar cu zeama de compot

www.copilul.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Anonim spunea...

Pai nu mănâncă fiert si nu ii place carnea de vita altceva îmi puteți recomanda va rog ca este prea slaba si nu prea mănâncă mai nimnik