miercuri, 22 august 2007

Un Sfat de-Adriana Beldie, consultant 121 pe probleme de dieta si nutritie.

Nu mai e la moda sa fii foarte slab. Un corp atractiv este un corp tonifiat, cu o musculatura frumoasa si conturata. Daca ai decis sa te ingrasi, scopul tau va fi dezvoltarea masei musculare si in nici un caz acumularea de grasimi.
Este necesar sa intelegi care este diferenta dintre acumularea de grasime si de tesut muscular. Bineinteles ca e mult mai usor sa acumulezi grasime. Sunt sigura ca nu iti doresti acest lucru.
Daca greutatea ta este sub limitele normale nu este doar o problema estetica. Pot sa apara si probleme de sanatate cum ar fi: scaderea imunitatii, a energiei, probleme la nivelul sistemului osos etc. Primul pas este o discutie cu un medic endocrinolog sau specialist in boli de nutritie si metabolice pentru a depista care este cauza deficitului de greutate.
Este posibil sa ai probleme cu tiroida (hipertiroidie) sau o alta dereglare metabolica. Aceste dezechilibre pot fi remediate prin tratament asociat cu o dieta nutritiva.
Sfaturi pentru ingrasare
Este necesar sa maninci trei mese pe zi, nutritive, bogate in calorii si in proteine care sa includa toate categoriile de alimente.
Intre mesele principale este bine sa fie un interval de aproximativ 6 ore; Alimente recomandate: lapte integral, branza, iaurt, smintina, carne de pui, peste, curcan, vita, ficat, oua, legume crude sau innabusite, paste, cartofi, porumb, fasole, piine integrala, ulei de masline virgin, fructe, sucuri naturale, cereale(musli), fructe uscate, alune, nuci, seminte. Pentru dezvoltarea tesutului muscular se recomanda un consum de 1-2 grame de proteine/kg corp/zi.
© copyright 121.ro

Niciun comentariu: