joi, 1 mai 2008

De ce se ascund retetele de ingrasat?

Când vine vorba de metode de slăbit, poţi să stai săptămâni întregi să citeşti diverse reţete, până să te hotărăşti asupra uneia.

Revista Click relateaza caci kilogramele în plus sau în minus reprezintă o adevărata problemă, iar faptul că reţetele de slăbit sunt mult mai multe şi mai diverse e pentru că organismul elimină surplusul mult mai uşor decât reuşeşte să asimilieze.
O alimentaţie care ar aduce unuia kilograme în plus ar putea să fie o reţetă ideală de slăbit pentru altcineva. Îndoparea nu e întotdeauna eficientă. Cum putem adăuga atunci câteva kilograme corpului nostru?

Întâi de toate ar trebui consultat un endocrinolog pentru că toate problemele ar putea fi provocate de tiroidă. Dacă nu aveţi hipertiroidie abia atunci trebuie să umblaţi la alimentaţie.

Incercaţi să mâncaţi alimente hrănitoare, bogate în calorii!
Dintre acestea, cercetătorii vă recomandă pâinea integrală, zarzavaturile, fasolea bob, carnea roşie şi peştele. Apoi, sporiţi valoarea nutritivă a alimentelor pe care le consumaţi! Adăugaţi lapte praf în alimentaţie pentru a creşte caloriile, puneţi în sandvişuri măsline şi avocado, adăugaţi germeni de grâu în cerealele pe care le consumaţi.

Nu uitaţi că nu vreţi să acumulaţi grăsime, ci să vă definiţi masa musculară. De aceea e bine să nu uitaţi să va relaxaţi, pentru că agitaţia şi lipsa de odihnă ard multe calorii.

Pentru a grăbi procesul e neapărat necesar şi un aport suplimentar de proteine, vitamine şi minerale. Un alt lucru foarte important e să mâncaţi regulat şi nu săriţi peste mese! O alimentaţie sănătoasă conţine trei mese pe zi.

Trebuie să ţineţi cont că o dieta pentru îngrăşare trebuie începută prin evaluarea exacta a cantităţii de calorii şi proteine necesare corpului tau. Mai exact trebuie să consumaţi mai mult decât ardeţi.

În fine nu uitaţi că e obligatoriu să dormiţi cel puţin 8 ore şi să parasiti viciul fumatului pentru că influenţează într-o mare măsură deficitul de greutate.

Sursa: Click.ro

Niciun comentariu: