Cantitatea mare de grăsimi şi de zaharuri le imprimă acestor biscuiţi o valoare energetică foarte ridicată.
Biscuiţii cu cereale, lapte şi vanilie “Start” sunt foarte buni pentru cei care vor să se îngraşe. Acest lucru rezultă din compoziţie: “făină 50% (grâu, orz, secară), zahăr, grăsime vegetală, fulgi de ovăz (8,0%), lapte praf (2,8%), agenţi de creştere (E503 – carbonaţi de amoniu, E450 – difosfaţi, E500 – carbonaţi de sodiu), praf de zer, emulgatori (E481 – stearoil-2-lactilat de sodiu, lecitină soia – E322), sare, aromă naturală, aromă sintetică şi identic naturală (lapte, vanilie). Conţinut: grâu, lapte, soia. Produşi într-o fabrică care comercializează: alune, arahide, susan, ouă”. Valoarea nutriţională pentru 100 de grame de biscuiţi este de 1.770 kj/421 kcal, produsul având “proteine: 7,4 g, hidrocarbonaţi: 65,0 g, grăsime: 14,6 g”.
ANALIZĂ. Produsul analizat face parte din gama biscuiţilor cu un profil nutriţional dezechilibrat, cu exces de glucide 65%, unele cu absorbţie lentă (amidon din făinurile de grâu ori secară), iar altele cu index glicemic ridicat – zaharoză. Biscuiţii conţin şi o cantitate semnificativă de grăsimi vegetale, dar şi de origine animală (provenind din laptele praf), ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi.
CONCLUZII. Produsul are densitate calorică foarte mare, putând fi consumat cu moderaţie de toate persoanele sănătoase şi active în contextul unei diete diversificate şi echilibrate. Este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranţa la gluten). Diabeticii îl vor consuma cu avizul medicului curant, ţinând cont de aportul de zaharuri. Persoanele alergice la susan, alune, gălbenuş de ou şi arahide îşi vor testa mai întâi toleranţa la produs, prin consumul unei cantităţi minime şi urmărind efectul.
Biscuiţii cu cereale, lapte şi vanilie “Start” sunt foarte buni pentru cei care vor să se îngraşe. Acest lucru rezultă din compoziţie: “făină 50% (grâu, orz, secară), zahăr, grăsime vegetală, fulgi de ovăz (8,0%), lapte praf (2,8%), agenţi de creştere (E503 – carbonaţi de amoniu, E450 – difosfaţi, E500 – carbonaţi de sodiu), praf de zer, emulgatori (E481 – stearoil-2-lactilat de sodiu, lecitină soia – E322), sare, aromă naturală, aromă sintetică şi identic naturală (lapte, vanilie). Conţinut: grâu, lapte, soia. Produşi într-o fabrică care comercializează: alune, arahide, susan, ouă”. Valoarea nutriţională pentru 100 de grame de biscuiţi este de 1.770 kj/421 kcal, produsul având “proteine: 7,4 g, hidrocarbonaţi: 65,0 g, grăsime: 14,6 g”.
ANALIZĂ. Produsul analizat face parte din gama biscuiţilor cu un profil nutriţional dezechilibrat, cu exces de glucide 65%, unele cu absorbţie lentă (amidon din făinurile de grâu ori secară), iar altele cu index glicemic ridicat – zaharoză. Biscuiţii conţin şi o cantitate semnificativă de grăsimi vegetale, dar şi de origine animală (provenind din laptele praf), ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi.
CONCLUZII. Produsul are densitate calorică foarte mare, putând fi consumat cu moderaţie de toate persoanele sănătoase şi active în contextul unei diete diversificate şi echilibrate. Este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranţa la gluten). Diabeticii îl vor consuma cu avizul medicului curant, ţinând cont de aportul de zaharuri. Persoanele alergice la susan, alune, gălbenuş de ou şi arahide îşi vor testa mai întâi toleranţa la produs, prin consumul unei cantităţi minime şi urmărind efectul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu